Geocaching

Geocaching logoGeocaching er en hobby kjæresten og jeg bokstavelig talt snubla over 17. mai 2009. Siden vi begynte har vi funnet mange cacher i inn- og utland, og ennå ligger mange og venter på oss.

En geocache (uttales: geokæsj) er en boks som ligger gjemt på bestemte koordinater ute i marka eller i byen. Koordinatene finner du som regel på nettstedet geocaching.com, men noen ganger er det slik at du må løse en mer eller mindre vanskelig oppgave for å få koordinatene, eller du må begynne et bestemt sted, og så blir du geleidet rundt til du omsider forhåpentligvis finner cachen. Alt avhengig av hva slags type cache det er snakk om.

Den cachen vi snubla over var en som hadde forsvunnet fra sitt gjemmested, og eieren hadde forlengst erstattet den med en ny boks. Senere dro vi tilbake og lette etter den boksen vi hadde funnet, og vi tok den da med oss. Etter avtale med eieren, fikk vi beholde boksen, og vi lot den da gjenoppstå som ny cache: «Hooked On». Opprinnelig het den «Hookone», og var gjemt av Team Olsson i Tromsø.

Det norske nettstedet for geocaching er gcinfo.no.